Protestmanifestaties tegen beleid regering Santokhi zinloos, activisten hebben geen oplossing

GFC NIEUWSREDACTIE- Het is zinloos om mee te doen met protestacties die gericht zijn tegen het beleid van de regering Santokhi- Brunswijk.

Het kabinet is nauwelijks begonnen met het uitvoeren van een gedegen plan om economisch herstel in ons land te bewerkstelligen. De regering moet daarom nog alle tijd, rust en ruimte krijgen om de nodige maatregelen door te voeren. Dat is in het belang van ons allen.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers uit Nederland kunnen ons land wel tot ontwikkeling brengen

Het KSVC wil de gemeenschap er aan herinneren dat er in Suriname momenteel geen enkel politiek alternatief is.

“De huidige oppositie heeft tien jaar lang alle gelegenheid gehad om Suriname op het juiste spoor te krijgen. Dat is faliekant mislukt. Integendeel zijn wij van de regen in de drup terecht gekomen”, stelt het VrouwenCollectief.

Ook de kleinere activisten zouden zich volgens het KSVC niet te veel moeten mengen in de politieke discussie.

Deze zouden volgens het VrouwenCollectief alleen maar weten te klagen, maar komen niet met structurele voorstellen. Bovendien heeft het Surinaamse kiezersvolk ze in mei 2020 al volledig afgewezen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname kan veel leren van gewezen president Ronald Venetiaan

“Er zijn activisten die oproepen om te protesteren. Maar zelf komen ze niet eens goed uit hun woorden, presenteren geen uitgewerkte plannen, hebben nauwelijks een opleiding achter de rug en ook zij dragen geen oplossingen aan voor de gecompliceerde problemen van Suriname”, meent het KSVC.

Het VrouwenCollectief is van oordeel dat diegenen die ontevreden zijn over het beleid van de regering Santokhi- Brunswijk, zich niet door hun emoties moeten laten meeslepen.

“Ga niet in op zinloze oproepen! Het gezond verstand moet prevaleren. De activisten kunnen ons ook niet uit de malaise halen. Daarvoor missen zij de specifieke capaciteiten”, aldus het VrouwenCollectief.

Overige berichten