fbpx

President juicht vernieuwing infrastructuur rondom Haven toe

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft vanmorgen een belangrijke stakeholdersmeeting bijgewoond, waarbij de presentatie van het ontwerp voor de reconstructie van het wegennetwerk nabij de haven van Paramaribo en de brug over het Saramaccakanaal plaatsvond.

Het algeheel wegennet en de ontwatering rond de Van ’t Hogerhuysstraat nabij de Jules Sedney Haven worden opnieuw ingericht en gereconstrueerd.

Om de infrastructuur te laten voldoen aan de nieuwe eisen en het concurrentievermogen van Surinaamse bedrijven te vergroten, is het Project Improving Transport and Logistics and Competiveness Suriname (ITLCS) geïnitieerd. Dit ontwerp wordt in januari 2023 aanbesteed.

BEKIJK OOK
Integrale aanpak rattenplaag Nickerie noodzakelijk

De president juicht de ontwikkeling toe en complimenteerde het volledige team. Volgens het staatshoofd wordt het in de komende maanden all hands on deck om de beoogde doelen van het IMF te halen. Dit project is een lening met de IDB en zal zichzelf terugverdienen met de belangrijke verbeteringen.

Het geheel moet gaan zorgdragen voor een vlot verloop van het verkeer en wateroverlast minimaliseren. De president was verheugd met de presentatie van de ontwerpen en gaf aan dit project persoonlijk te blijven volgen.