Politie pakt 10 familieleden op voor witwassen tientallen miljoenen euro’s drugsgeld

GFC NIEUWSREDACTIE- De Nederlandse politie heeft 10 familieleden aangehouden op verdenking van ondergronds bankieren en het witwassen van tientallen miljoenen euro’s aan contant geld en bitcoins.

De groep zou ook een criminele organisatie vormen. Het witgewassen geld kwam vermoedelijk uit de internationale drugshandel.

De verdachten werden volgens ANP op 12 april opgepakt bij een grote politieactie. Er waren destijds invallen op vijftien locaties. Er werd daarbij ruim 1,4 miljoen euro contant geld in beslag genomen. Er werd voor de inval samengewerkt tussen politie, Openbaar Ministerie, Defensie en de douane.

De tien familieleden variëren in leeftijd van 24 tot 60 jaar oud en zijn afkomstig uit Amsterdam, Almere, Diemen en Paramaribo.

Zeven van hen blijven voorlopig vastzitten. Ze opereerden volgens de politie met name vanuit een pand in Amsterdam-Zuidoost en verplaatsten grote sommen contant geld in sport- en boodschappentassen. Ook zette de familie auto’s in met een verborgen ruimte.

Het onderzoek naar de familieleden loopt sinds 2020. Eerder werden volgens de politie al “vele miljoenen euro’s” onderschept die de groep verplaatste.

In Purmerend werd in september 2020 vijf miljoen euro aan contant geld in beslag genomen na een uitruil van tassen. In De Kwakel (Noord-Holland) ging het een jaar later in juni om elf miljoen euro en 3.000 kilo cocaïne.

OOK INTERESSANT
Pitbull die baby doodbeet afgemaakt