fbpx

Politici in Suriname hebben u alleen nodig in verkiezingstijd, daarna zijn ze u vergeten

INGEZONDEN- De meeste politici in Suriname hebben u alleen in verkiezingstijd nodig. Het gaat eigenlijk om uw stem op de verkiezingsdag, die is erg belangrijk. Niets anders! En om u zover te krijgen, worden er een heleboel valse beloften gemaakt.

Maar daarna zijn politici u in het grootse deel van gevallen helemaal vergeten en zorgen bij een machtsovername in eerste instantie voor zichzelf en hun dierbaren.

Ook veel kapitaalkrachtige zakenlui in ons land worden maanden voor de parlementsverkiezingen gebombardeerd met donatieverzoeken. Er is namelijk heel veel geld nodig om een verkiezingscampagne goed te laten draaien en de kiezers over te halen.

In Suriname worden zo talrijke ondernemers met wat financiële armslag gevraagd om hun bijdrage te leveren. Soms in de vorm van pakketten die worden verdeeld, maar dikwijls ook contant geld.

Altijd worden er dan ook toezeggingen gedaan aan deze donateurs die zullen worden waargemaakt indien de verkiezingen worden gewonnen. Deze zakenmensen zullen ook, zo wordt beloofd, kunnen meeprofiteren van de politieke machtspositie na de verkiezingen.

Zo zijn er talrijke Surinaamse zakenlui die hoopten hun donatie-investeringen dubbel en dwars terug te krijgen wanneer ze hun zuurverdiende geld weggeven aan politici ten behoeve van de politieke campagnes.

BEKIJK OOK
Presidenten Santokhi en Bermudez voorzitters Caricom-Cuba Summit

Het gebeurt echter al decennialang dat niet alleen het volk dat hun stem heeft gegeven, maar ook veel zakenlui in Suriname die geld hebben geïnvesteerd in politieke campagnes zich achteraf beetgenomen voelen. Want vaak worden ook de beloften aan hen helemaal niet waargemaakt en zijn ze hun geld kwijt.

Het is dus niet alleen een deel van het volk dat zich bedrogen voelt wanneer blijkt dat politici zich niet houden aan afspraken.

Het zijn dikwijls ook een flink aantal ondernemers die veel geld hebben gestopt in politieke campagnes en nooit meer 1 cent hiervan terug zien. Deze politici weten vooraf heel goed dat ze niet alle beloften kunnen waarmaken.

R.Pinas 

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Suriname heeft een ernstig probleem: erg dom redeneren komt steeds vaker voor