fbpx

Paus noemt gevonden gemartelde lijken in Oekraïne ‘woest’ en ‘monsterlijk’

GFC NIEUWSREDACTIE- De paus heeft de “gemartelde lijken” die de Poolse kardinaal Konrad Krajewski is tegengekomen tijdens zijn bezoek aan enkele Oekraïense steden, waar hij naartoe is gegaan om humanitaire hulp en voedselvoorraden te brengen, als “woest” beschreven.

“Gisteren sprak ik met kardinaal Krajensky. Hij vertelde me over de pijn van dit volk, de wreedheid en het gedrocht dat wordt overwogen: de gemartelde lijken die hij vindt. Laten we ons verenigen met dit nobele en gemartelde volk”, zei de paus tijdens de algemene audiëntie van woensdag.

Krajewski, die sinds 3 augustus 2013 de functie van pauselijk almoner bekleedt, ontsnapte vorige week ongedeerd aan een schietpartij in de Oekraïense stad Zaporiyia, waar hij vorige week op verzoek van de paus naartoe reisde om troost en humanitaire hulp aan de bevolking te brengen.

BEKIJK OOK
Oekraïense president Zelensky presenteert plan om oorlog tegen Rusland te beëindigen

“Voor het eerst in mijn leven wist ik niet waar ik moest rennen … omdat het niet genoeg is om te rennen, moet je weten waar je naartoe moet rennen,” vertelde Krajewski aan Vatican News na het incident.

De Poolse kardinaal, belast met het uitvoeren van liefdadigheidswerken namens de paus, reist door het land in een minibus vergezeld door twee andere bisschoppen, een katholieke en een protestant, en ook door een soldaat.

Volgens de officiële media van het Vaticaan, Vatican News, hadden ze een tweede stop gemaakt om voedsel te verdelen in de stad Zaporiyia, de thuisbasis van de grootste kerncentrale van Europa, gelegen in het zuiden van Oekraïne, toen ze werden beschoten.

Foto: Evandro Inetti/ZUMA Press Wire/d / DPA