Paramaribo is de stad van de levende doden geworden

fort zeelandia suriname paramaribo waterkant

OPINIE- Toen een goede vriend van mij na ruim 16 jaar weer voor het eerst op vakantie was in Suriname, was het eerste wat hij zei toen we vanuit de luchthaven meerdere rondjes door het centrum reden: “Paramaribo is de stad van de levende doden geworden.”

Hij merkte op dat er nauwelijks activiteiten waren in de hoofdstad. Zijn beweringen herhaalde hij in de weken daarop tijdens zijn verblijf.

Na analyse kun je niet anders dan de man volledig gelijk geven. Er valt echt niet veel te doen in Paramaribo, tenzij je elke avond naar een restaurant wilt om te eten of je geld verprutsen in het casino. Maar is dat echt uitgaan? Voor veel mensen in Suriname blijkbaar wel.

Maar de gemiddelde toerist wil veel meer dan dat.

Het is algemeen bekend dat toeristen diverse elementen belangrijk vinden in een stad voor een stedelijke vakantie: historische bezienswaardigheden, culturele evenementen, culinaire ervaringen, winkelmogelijkheden en mooie natuur kunnen aantrekkelijk zijn.

OOK INTERESSANT
De voorgenomen BTW-verhoging in Suriname, tijd om de waarheid te achterhalen

Goede toegankelijkheid, veiligheid en gastvrije mensen zijn ook belangrijk. Helaas schiet Paramaribo op veel van deze vlakken tekort.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud