fbpx

PAHO brengt gezondheidsautoriteiten regio bijeen voor 30e Pan-Amerikaanse Sanitaire Conferentie

GFC NIEUWSREDACTIE- Ministers van Volksgezondheid en andere vertegenwoordigers van landen en gebieden van de Pan-Amerikaanse regio zullen van 26-30 september in Washington D.C. bijeenkomen voor de 30e Pan-Amerikaanse Sanitaire Conferentie.

De Pan-Amerikaanse Sanitaire Conferentie is het hoogste besluitvormingsorgaan van de organisatie, die om de vijf jaar bijeenkomt om het algemene beleid van de organisatie ter verbetering van de gezondheid en het welzijn van de bevolking in de regio vast te stellen.

De conferentie wordt geopend op maandag 26 september om 9.00 uur, door de directeur van PAHO Carissa Etienne, de directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus, de president van Argentinië Alberto Fernandez, de president van Dominica Charles Savarin, de Amerikaanse minister van Volksgezondheid en Human Services Xavier Becerra en de minister van Volksgezondheid en Sociaal Welzijn van Paraguay en uittredend voorzitter van de Pan-Amerikaanse Sanitaire Conferentie, Julio Borba.

BEKIJK OOK
Binnen enkele uren twee lijken ontdekt in district Para

Op woensdag 28 september kiezen de lidstaten en deelnemende staten van de PAHO via een geheime stemming de volgende directeur van de organisatie. Degene die de meeste stemmen krijgt, wordt benoemd om PAHO de komende vijf jaar te leiden en treedt aan op 1 februari 2023.

De zittingen, nevenevenementen en de verkiezing zijn live te volgen op: https://www.paho.org/en/governing-bodies.