OW-minister oriënteert zich bij gerenoveerde Steiger te Leonsberg

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft tijdens zijn oriëntatiebezoeken ditmaal de steiger te Leonsberg aangedaan, die onlangs is gerenoveerd en opgeleverd.

Het startsein van deze onderhoudsbeurten is enige tijd geleden te Meerzorg gegeven. Deze loopbrug verkeerde reeds geruime tijd in een zeer slechte staat. Om de brug te beschermen tegen de boten waren het aanbrengen van extra remmingswerken noodzakelijk, voerde de OW-bewindsman aan.

Behalve het aanbrengen van een leuning is de brug ook voorzien van een witte verflaag. Vervolgens vindt het ministerie van OW het van eminent belang dat er borden worden geplaatst op de plek, voorzien van alle nodige informatie, waaronder het telefoonnummer van de onderhoudsinstantie.

Buurtbewoner tevens DNA-lid, Kishan Ramsukul, gaf aan bijzonder ingenomen te zijn met de aanpak en het behaalde resultaat. Volgens het assembleelid gaat het om een heel belangrijk oversteekpunt. Zowel toeristen als lokale mensen worden op het hart gedrukt nuttig gebruik te maken van de brug die vrijwel dagelijks per boot oversteken naar verschillende bestemmingen.

De onderhoudswerkzaamheden waren gepland voor een maand, maar hebben wat vertraging opgelopen, vandaar dat de brug nu pas wordt opgeleverd. Afdeling Bruggen bij het ministerie zorgde voor het ontwerp en de directievoering tijdens de renovatiewerkzaamheden. In de toekomst zal worden gekeken naar mogelijkheden waarbij boothouders en andere bruggebruikers ook een steentje bijdragen om het onderhoud te helpen garanderen.

Voor wat betreft het vermijden van vuil rondom de plek zal een campagne worden opgestart. Bedrijven zullen benaderd worden die petflessen recyclen. Ook is het binnenkort mogelijk om glazenflessen aan te bieden voor recycling.