Ook NVB-tarieven worden verhoogd

GFC NIEUWSREDACTIE- De tarieven die de bus- en boothouders van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) in Suriname hanteren, zullen worden verhoogd.

Dat bleek deze week tijdens een gesprek tussen president Chandrikapersad Santokhi en de leiding van NVB.

De directie heeft de president geïnformeerd over acties die in de achterliggende periode zijn ondernomen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Bejaarde man krijgt hartaanval na aanhouding politie omdat hij geen mondmasker draagt (video)

Partijen hebben zich verder gebogen over een efficiënter routeonderhoud alsook over het afbouwen van object- naar subjectsubsidie.

NVB-directeur Fariyal Renfurm zegt dat aan het staatshoofd er enkele scenario’s zijn gepresenteerd om te komen tot een subsidievermindering. In een later stadium zal ook gekeken worden naar de boothouders.

Het nieuw model, dat volgende week breedvoerig in regeringsraad gepresenteerd zal worden, moet ertoe leiden dat er een subsidievermindering komt van ongeveer 45%.

In de nieuwe tarieven voor passagiers zullen de verhoogde kosten voor benzine, onderdelen, verzekering en keuring meegenomen worden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nieuwe behandeling om buik snel platter te krijgen erg populair in Suriname

Om tot een breed gedragen tarief te komen, zal er worden gesproken met de bushoudersbond en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Voor een duurzame ontwikkeling zullen er maandabonnementen worden ingevoerd, welke de directe cashflow zal moeten bevorderen. Dit systeem zal vooral voor scholieren geïntroduceerd worden.

Ook wil men de controle op de bussen verhogen middels het invoeren van een GPS-systeem. “De mensen moeten op de bus kunnen rekenen, wanneer die is uitgetekend”, zegt Renfurm.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten