Ook callcenters in Suriname zullen uiteindelijk veel personeel ontslaan, zegt expert

Call center

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE– Ook callcenters in Suriname zullen net als in andere landen uiteindelijk veel personeel ontslaan.

Dat zegt een ervaren expert uit Florida in de Verenigde Staten van Amerika zaterdag aan de technologieredactie van GFC.

Met de opkomst van geavanceerde technologie staan callcenterfuncties op het punt van transformatie, volgens een recent rapport van McKinsey & Company.

Geavanceerde chatbots en stemassistenten kunnen nu een aanzienlijk aantal routine klantenservice vragen afhandelen, wat kan leiden tot de eliminatie van veel banen in callcenters over de hele wereld.

De technologie verbetert de efficiëntie en de kostenbesparingen voor bedrijven, maar werpt ook vragen op over de toekomst van menselijke werknemers in de sector.

Het is belangrijk op te merken dat terwijl sommige rollen kunnen verdwijnen, er ook nieuwe mogelijkheden gecreëerd kunnen worden in gebieden zoals bot-training.

Menselijke medewerkers zullen volgens de deskundige wel essentieel blijven voor complexe vragen die de chatbots nog niet volledig kunnen beantwoorden. Echter zal er op later termijn significant minder personeel nodig zijn.

OOK INTERESSANT
Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste met meest tevreden clienten, aldus onderzoek VrouwenCollectief

Het aanpassingsvermogen van de arbeidsmarkt aan deze technologische veranderingen zal naar zijn zeggen cruciaal zijn.