fbpx

OM zet werk onverschrokken voort

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname handelt “zonder aanzien des persoons en wij laten ons ook niet onder druk zetten”.

Woorden van waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh dit weekend bij de ingebruikname van een vernieuwde website en een Facebookpagina. De bedoeling hiermee is om dichterbij de samenleving te staan.

Paragsingh onderstreepte dat het OM haar werk doet op basis van de grondwettelijke taak. “Het OM handelt zonder aanzien des persoons, en wij laten ons ook niet onder druk zetten”.

Al enige tijd wordt enorme kritiek geuit over het functioneren van het OM. Ronnie Brunswijk, vicepresident tevens voorzitter van de regeringscoalitiepartij ABOP, zei de afgelopen week dat instituten worden gebruikt om politieke opponenten uit te schakelen.

BEKIJK OOK
Somohardjo: Ik ben geen populistische politicus

Op vragen van journalisten hierover legt Paragsingh uit dat zodra het OM kennis draagt van gepleegde strafbare feiten, die ernstig worden geacht, instructies worden gegeven aan de politie om onderzoek in te stellen. “We kijken daarbij niet om wie het allemaal gaat. Wij moeten ons werk gewoon doen en we moeten ons werk onbevreesd kunnen doen.”

Volgens de pg is het OM altijd objectief en onpartijdig bezig en laat zij zich niet leiden door etnische sentimenten.