Nieuwe zorgelijke trend in Suriname? ‘Per ongeluk’ tegen vrouwen aanlopen

Geschokt man

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een groep jongemannen uit Paramaribo wordt ervan beschuldigd een nieuwe, zeer onaanvaardbare trend in Suriname aan te wakkeren.

Het begon bij een 22-jarige die binnen zijn vriendengroep heeft opgeroepen om op drukke plekken tegen vrouwen aan te lopen, maar te doen alsof dat niet hun intentie is geweest en zich vervolgens te verontschuldigen.

De twintiger heeft aan zijn vrienden uitgelegd dat hij het voorbeeld heeft overgenomen van filmpjes die viraal zijn gegaan in de Verenigde Staten van Amerika.

Hij zegt dit al maanden te doen, zelfs in drukke supermarkten, en heeft zijn vrienden aangespoord om dit ook te doen omdat ze er volgens hem plezier aan zouden beleven.

Een vertegenwoordigster van het VrouwenCollectief heeft aan GFC Lifestyle laten weten al op de hoogte te zijn van deze nare ontwikkeling.

Ze wijst erop dat dergelijke handelingen strafbaar zijn. “Dit is naar mijn mening een vorm van aanranding. Je mag je lichaam niet ongevraagd en doelbewust in fysiek contact brengen met dat van een ander”, benadrukt ze.

OOK INTERESSANT
Nieuw onderzoekt toont aan dat 5 minuten lichaamsbeweging per dag je leven kan redden