Nieuwe EBS tarieven mogelijk in mei

GFC NIEUWSREDACTIE- De tarieven van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) worden hoogstwaarschijnlijk in de maand mei verhoogd.

Door de verhogingen worden de huishoudens met een laag inkomen het zwaarst getroffen. Deze groep moet beschermd worden, zegt minister Abiamofo, van Natuurlijke Hulpbronnen.

De bewindsman geeft verder aan , dat de verhoogde tarieven sociaal rechtvaardig moeten zijn.Er moet eerst vanuit de regering groen licht gegeven worden alvorens de nieuwe tarieven in te laten gaan.

De regering zal eerst een aantal zaken op een rij moeten zetten onder andere, hoe groot de subsidie pot is. Samen met deskundigen, EBS, de Energie Autoriteit Suriname en Staatsolie heeft het ministerie aan een nieuwe tarievenstructuur die heel transparant en rechtvaardig is.

Er worden geen individuele maatregelen doorgevoerd. De maatregelen moeten wel passen in een bepaald kader. Daarom is de regering bezig contacten vast te leggen met de sociale partners onder anderen: de Staatsraad, de vakbeweging en de Economische Raad.

BEKIJK OOK: Verhoging tarieven energie en water zal regering Santokhi geen goed doen

Overige berichten