fbpx

Nieuw bordspel PASI speciaal voor alle kinderen van Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Rotary Club Paramaribo Central (RCPC) en Stg PUSH ( Professionele Uitvoering van Sociale Hulp) Forward zullen in verband met kinderdag een bordspel doneren aan alle kinderen van Suriname.

Dit fundraisingsvent zal plaatsvinden op dinsdag 6 december a.s. in de Paramaribo Zoo.

Op deze avond zal de ontwerper van het bordspel, Joan Watkin LCS, uiteenzetten hoe dit bordspel tot stand is gekomen en wat het doel is.

Rotary club Paramaribo Central heeft dit project financieel ondersteund en in samenwerking met de Paramaribo Zoo en de Stg. Push Forward voorbereid en geschonken aan de gemeenschap.

PASI, het nieuwste familiebordspel, is erg educatief en recreatief. Het werkt preventief en is drempelverlagend in het creëren van ruimte om belangrijke en diepgaande opvoed vraagstukken luchtig te bespreken.

PAS, staat voor levensweg, is gebaseerd op gangbare normen en waarden in de samenleving. In dit spannend bordspel wordt negatief gedrag afgestraft en positief gedrag beloond.

BEKIJK OOK
Protestactie Hollandse Kamp tegen grond uitgifte en ontbossing woon- en leefgebied

Het nodigt de spelers uit tot nadenken over keuzemogelijkheden. PASI is uiteraard niet alleen in familie of gezinsverband te gebruiken, maar zeker ook op scholen, in verenigingsverband en bij recreatieve evenementen.

PASI bestaat uit een bord met 68 velden, 4 pionnen en 1 scoresteen.

Rotary Club Paramaribo Central is onderdeel van de grootste service-organisatie ter wereld, bestaat ruim 42 jaar en telt 72 leden. Rotary werd opgericht in Chicago door Paul Harris op 23 februari 1905 en telt wereldwijd ongeveer 1,2 miljoen leden, verdeeld over 34.300 clubs.

Rotary is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de zakenwereld en vrije beroepen die humanitair dienstbetoon biedt, hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld.