Nederlandse premier Rutte leert Santokhi hoe het hoort: eenvoud siert de mens

rutte en santokhi 1

INGEZONDEN- De extravagantie in de manier waarop de Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi, zich in het openbaar vervoert, heeft bij veel burgers in Suriname tot ongenoegen geleid.

Men kan er nauwelijks omheen; zijn entourage van meer dan twintig luxe auto’s rijdt op hoge snelheid door de straten, waardoor iedereen gedwongen wordt plaats te maken.

Dit staat in scherp contrast met de nuchtere aanpak van een politiek figuur met aanzienlijk meer macht, de Nederlandse minister-president Mark Rutte.

Rutte staat bekend om zijn eenvoud; hij brengt zelfs bezoeken aan koning Willem-Alexander op de fiets. Dit toont een subtiele les in bescheidenheid.

Eenvoud siert de mens. Dit gezegde is in dit geval bijzonder toepasselijk. De openlijke weelde van de Surinaamse president wekt bij velen de indruk van arrogantie, zelfs als dit niet zijn intentie is.

Het zou verstandig zijn als onze president zich laat inspireren door de ingetogenheid van zijn Nederlandse ambtsgenoot.

Een dergelijke houding kan bijdragen aan een sterker verbonden en respectvolle relatie met het volk. Het benadrukt dat een leider niet alleen boven, maar ook tussen zijn mensen staat.

OOK INTERESSANT
Ministerie van Onderwijs in Suriname zet eindelijk falend doorstroomsysteem in de parkeerstand

Bovendien zou een dergelijke benadering de geloofwaardigheid en integriteit van het presidentschap ten goede komen, een troef die in de hedendaagse politiek niet onderschat mag worden.

Eenvoud siert immers de mens, en in dit geval zou het zeker de leider Santokhi sieren.

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud