fbpx

Minister Levens krijgt SRD 16,8 miljoen los voor AdeKUS

GFC NIEUWSREDACTIE- Na een maandenlange onderhandeling met het ministerie van Financiën is het gelukt de achterstallige betalingen voor het wetenschappelijk personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) vrij te krijgen.

De implementatie van een nieuwe bezoldigingsreeks per 1 januari 2022, maakte een correctie in deze personeelscategorie noodzakelijk. De aanpassing van de loonreeks deed de financieringsbehoefte van de AdeKUS toenemen.

De vrijgemaakte financiële middelen komen van het ministerie van Financiën omdat de jaarbegroting van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) niet toereikend was.

De minister werkt nu aan de middelen voor 2023.

BEKIJK OOK
Ratificatie UNESCO Verdrag 2005 heeft voordelen voor cultuursector

De algemene ledenvergadering van de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel Universiteit is sinds 2 januari in actie. Er wordt volgens het bestuur vanaf april vorig jaar gesproken over correctie van de bezoldigingsreeks van het wetenschappelijk personeel, maar het gewenste resultaat is tot nu toe uitgebleven.

Indien per vrijdag 13 januari om 14.00 uur geen besluit ligt over het overeengekomene zullen verdere verscherpingen van de acties plaatsvinden.

De bond heeft nog niet gereageerd op bovenstaande en is nog niet duidelijk of de actie wordt opgeheven.