Mensen met een dubbele kin maken minder kans op het vinden van partner?

vrouw gezicht zijkant

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een dame uit Amsterdam besprak onlangs haar cosmetisch probleem met een visagiste.

Zij is van mening dat ze een dubbele kin heeft en dat een belangrijke reden zou zijn dat ze minder aantrekkelijk wordt gevonden door heren. Zij zoekt naar oplossingen met make- up.

GFC Lifestyle vroeg aan de Amerikaanse mensenkenner Zadana of het inderdaad zo is dat een dubbele kin zoveel negatieve invloed heeft.

“Onderzoek heeft aangetoond dat fysieke aantrekkelijkheid, inclusief gezichtssymmetrie, een rol kan spelen bij het aantrekken van een partner”, legt ze uit aan GFC.

Echter, specifieke kenmerken zoals een ‘dubbele kin’ zijn volgens haar niet direct gelinkt aan minder succes in het vinden van een partner.

“Aantrekkelijkheid is subjectief en hangt af van de voorkeuren van individuen. Wat de ene persoon onaantrekkelijk vindt, kan de ander juist aantrekkelijk vinden.”

Toch is het bekend dat symmetrische gezichten vaak als aantrekkelijker worden beschouwd. Dit zou naar haar zeggen te maken kunnen hebben met de associatie van symmetrie met goede genetische gezondheid.

OOK INTERESSANT
IT'ers in San Francisco betalen $700 per maand om een bed te huren

Echter, het belang van symmetrie in aantrekkingskracht is maar een aspect van een complex geheel aan factoren die interpersoonlijke aantrekking bepalen.

Ze benadrukt dat persoonlijkheid, gedeelde interesses en emotionele compatibiliteit ook een cruciale rol spelen.

Foto ter illustratie.