Man zonder rijbewijs betrokken bij zware aanrijding met bromfietser

GFC NIEUWSREDACTIE- De autobestuurder Rashaan A. (28) is op 3 januari door de politie van het bureau Latour (Suriname) in verzekering gesteld.

Rashaan reed op diezelfde dag omstreeks 20.30 uur aan de Indira Ghandiweg ter hoogte van de Asraf Safoeralaan een bromfietser aan.

Ter plekke trof de politie de 69-jarige bromfietser Max V. met zwaar lichamelijk letsels op het wegdek aan. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Onderzoek wees uit dat de autobestuurder kort voor de aanrijding over de Indira Gandhiweg reed. Hij kwam vanuit Latour en ging richting de Saronbrug, terwijl de bromfietser in de tegenovergestelde richting reed.

Ter hoogte van de Asraf Safoeralaan wilde Rashaan een enorme file vermijden en sloeg rechtsaf het terrein van een plastiekfabriek op om te keren. Hij hield echter geen rekening met het rechtdoor gaand verkeer en reed de bromfietser aan.

De autobestuurder is niet in het bezit van een rijbewijs. Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en in hechtenis genomen.