Man uit Paramaribo mishandelt moeder van vriendin

woede boos agressie

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een jongeman uit Paramaribo maakt zich bijna dagelijks schuldig aan psychische mishandeling gericht op de moeder van zijn vriendin.

De 26-jarige man bezoekt frequent zijn partner in haar vervallen huisje waar ze met haar moeder woont. De ma is werkzaam als schoonmaker in een supermarkt.

De moeder wordt door hem beschuldigd van het geven van een ongelukkige jeugd aan haar dochter en een tekortschietende opvoeding. Zijn beschuldigingen zijn diep beledigend en worden geuit met schuttingtaal.

Een maatschappelijk werkster van het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) heeft aan GFC Lifestyle laten weten dat pogingen om een dialoog met de man aan te gaan om zijn gedrag te veranderen, tot nu toe niet succesvol zijn geweest.

Het KIVC heeft de 21-jarige dochter op haar verantwoordelijkheden gewezen en haar geadviseerd haar vriend duidelijk te maken dat zijn gedrag onacceptabel is, maar ze weigert deze actie te ondernemen.

Volgens het VrouwenCollectief kan een man die zijn mogelijke toekomstige schoonmoeder nu al op deze manier behandelt, hoogstwaarschijnlijk geen betrouwbare partner zijn op de lange termijn.

OOK INTERESSANT
Eigen huis bezitten blijkt een illusie voor groot deel jonge Surinamers

Het gezin blijkt gedeeltelijk financieel afhankelijk te zijn van de dader van de psychische mishandeling, wat een extra complicerende factor is in de situatie.

Foto ter illustratie.