Man die weigert op stoelen openbare plekken te zitten: ‘Het is niet hygiënisch’

Stoel

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een man die woont in Paramaribo, Suriname, legt uit waarom hij er liever voor kiest om te staan, in plaats van zitten, wanneer hij naar openbare plekken of  op bezoek bij vreemde mensen gaat.

Vooral wanneer het gaat om stoelen die met stof zijn bekleed.

Hij wijst GFC Lifestyle erop dat deze stoelen en banken na verloop van tijd heel erg vuil worden om verschillende redenen.

Ten eerste kunnen stofdeeltjes, huidschilfers en andere kleine verontreinigingen zich ophopen op het oppervlak van de stof.

Deze deeltjes kunnen naar zijn zeggen voedsel bieden aan bacteriën, virussen en schimmels, die zich kunnen vermenigvuldigen en gedijen in deze omgeving.

Experts bevestigen tegenover GFC dat bacteriën die inderdaad vaak worden aangetroffen op vervuilde stoelen onder andere stafylokokken, streptokokken en E. coli zijn.

Deze bacteriën kunnen infecties veroorzaken, variërend van milde huidinfecties tot ernstige ziektes zoals longontsteking en urineweginfecties.

Als mensen op verschillende openbare plaatsen zitten, kunnen bacteriën en virussen ook aan hun broeken blijven kleven.

Hoewel de concentratie mogelijk lager is dan op stoelen, kan er nog steeds een risico op besmetting bestaan als geïnfecteerde oppervlakken in direct contact komen met de huid of via handen worden overgedragen naar mond, neus of ogen.

OOK INTERESSANT
Rijkste man van Suriname is een Chinese winkelier en niet Brunswijk, beweren zakenlui

Het is belangrijk om regelmatig oppervlakken, waaronder stoffen stoelen, schoon te maken en te desinfecteren om de verspreiding van ziektekiemen te beperken.

Het regelmatig wassen van broeken en het naleven van goede hygiënepraktijken kan ook helpen om het risico op overdracht van ziektekiemen te verminderen.