Kompanen doodgeschoten rover nog voortvluchtig

GFC NIEUWSREDACTIE- De 42-jarige Staford Vriendrijk is in de avond van 3 oktober tijdens een gewapende beroving aan de Katwijkweg ( Suriname) door een hoofdbewoner neergeschoten en liet ter plaatse het leven.

De politie van Santodorp kreeg een melding van diefstal middels geweldpleging op voormeld adres en deed de locatie aan.

Daar aangekomen troffen de wetsdienaren een neergeschoten verdachte die geen teken van leven meer vertoonde op het terras aan. Niet ver verwijderd van hem lag er een wapen, meldt de PR van het KPS.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat de huisbewoners op het terras zaten, terwijl de zijdeur openstond. Op een bepaald moment verschaften vier gewapende en gemaskerde mannen zich toegang tot het terrein door over een half opgetrokken schutting te springen.

Een deel van het gezelschap ging naar binnen, terwijl een broer van de hoofdbewoner nog op het terras zat om een sigaret te roken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse man in Nederland die alleen date met extreem dikke vrouwen: mannen weten niet wat ze missen

De broer werd door het viertal vastgegrepen en onder bedreiging moest hij samen met de verdachten via de zijdeur de woning binnen.

Met geweld maakten de vier verdachten twee telefoontoestellen, een witgouden halsketting van 25 gram en een groot geldbedrag in SRD buit.

Bij die gelegenheid kwam de hoofdbewoner aangelopen en zag wat er gaande was. Hij bewapende zich snel met een jachtgeweer en schoot gericht in de richting van de vier verdachten. Daarbij werd de verdachte Staford geraakt en liet ter plaatse het leven.

Zijn drie kompanen sloegen hierna op de vlucht met medeneming van de buit. Aan de opsporing en aanhouding van de drie voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

Het ontzielde lichaam van Staford is door de politie ter obductie in beslag genomen.

De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER