fbpx

Jongens in Paramaribo slaan met bezemstok op ballen onschuldige hond

GFC NIEUWSREDACTIE- Twee jongens die wonen in Paramaribo – Noord zijn zondagmorgen op heterdaad betrapt toen ze op gruwelijke wijze bezig waren met een bezemstok te slaan op de teelballetjes van een kleine hond.

Het onschuldige dier was vastgebonden aan een ketting in de garage toen de aandacht van een buurman werd getrokken door het luid gejank van de wellicht in extreme pijn verkerende hond.

Toen hij op onderzoek uitging om na te gaan wat er aan de hand was zag hij hoe de kwajongens tekeer gingen op het dier.

De echtgenote van van de buurman vertelt aan GFC Nieuws dat haar man direct ingreep en aan de jongens vroeg of “ze gek zijn geworden”.

BEKIJK OOK
Brandstoflevering in gevaar, schuld overheid ruim US$ 70 miljoen

De moeder van de twee jongens die niet direct doorhad wat er gebeurde werd erbij gehaald en het duo werd aangesproken op hun gedrag. De ouder zou zich hebben verontschuldigd en heeft aangegeven dat haar kinderen waarschijnlijk uit balorigheid de hond hebben mishandeld.

Het mishandelen of verwaarlozen van dieren is in verschillende landen een ernstig strafbaar feit.

Zo is in Nederland de maximale gevangenisstraf voor het mishandelen of verwaarlozen van een dier gesteld op drie jaar of een maximale geldboete van € 19.500. Ook kan de rechter beslissen dat het dier of de dieren direct ergens anders worden ondergebracht.

Foto ter illustratie.