Jeugdraad Suriname kiest nieuwe leiders in democratische verkiezing

GFC NIEUWSREDACTIE – Op vrijdag 8 september heeft de Jeugdraad Suriname (JRS) zijn nieuwe leiders gekozen.

In een opwindende verkiezingsstrijd werden Rajeev Goerdin verkozen tot voorzitter, Gracelynn Amautan tot ondervoorzitter en Xemilya Asanredjo tot plaatsvervangend ondervoorzitter.

Deze cruciale verkiezing vond plaats in de grote vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), onder toezicht van de verkiezingscommissie, samengesteld uit leden van de Jeugdraad Suriname.

De verkiezing benadrukt het vermogen van jongeren om op democratische wijze hun eigen leiders te kiezen en werd aangemoedigd door Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ).

Minister Mac Andrew onderstreepte het belang van de Jeugdraad Suriname als een cruciaal platform voor jongeren om zich te uiten en betrokken te zijn bij jeugdbeleidskwesties.

Hij benadrukte de noodzaak van samenwerking binnen de raad om zaken aan te pakken zoals mentale gezondheid, jeugdcriminaliteit, hoge schooluitvalpercentages, tienerzwangerschappen en de slechte sociaal-economische omstandigheden waarmee jongeren worden geconfronteerd.

Minister Mac Andrew moedigde de raadsleden aan om zich te richten op effectieve uitvoering van jeugdbeleid met een sterke focus op jongeren en ontwikkeling.

Hij benadrukte dat het tijd is voor de Jeugdraad Suriname om volledig operationeel te worden en niet terug te grijpen naar het verleden van het Nationaal Jeugdparlement. De minister en andere relevante instanties volgden de verkiezing vanuit de tribune en zijn tevreden met het verloop ervan.

OOK INTERESSANT
Drie gewonden, waaronder een baby van 7 maanden, bij verkeersongeval

De Jeugdraad Suriname staat nu klaar om bij te dragen aan de ontwikkeling van jongeren op bestuurlijk niveau en om jongeren te helpen voorkomen dat ze afglijden in de maatschappij.