fbpx

Jeugd Tibiti voelt zich in de steek gelaten, 1 voor 12 doneert schooltassen

GFC NIEUWSREDACTIE- De bewoners van het inheems dorp Tibiti in Suriname hebben hun misnoegen geuit bij de voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale.

De stichting was op bezoek in het dorp in het kader van haar landelijke schooltassenproject.

De kapitein en basja’s van het dorp hebben tal van problemen voorgehouden aan Vismale. De dorpsleiding voelt zich in de steek gelaten door de regering.

Sinds het aantreden van de huidige regering zijn de president, de vicepresident en de districtscommissaris nooit geweest naar het dorp. Dit ondanks er brieven zijn geschreven over de problemen van het dorp.

Vismale heeft de noden aangehoord en heeft beloofd de boodschap over te brengen aan de president en de vicepresident. Dit heeft hij inmiddels gedaan.

Hij heeft de mensen gerustgesteld dat zij niet vergeten zijn door de regering, maar dat de regering door drukte nog niet aan toe zijn gekomen het dorp te bezoeken.

Van 1 voor 12 krijgt het dorp alvast een brush cutter. De stichting gaat zich de komende periode inzetten om de noden van het dorp te helpen verlichten.

BEKIJK OOK
Wegomlegging nabij Fort Zeelandia vanwege 8 decemberproces

De jongeren in het dorp zijn allemaal voorzien van een schooltas met schoolspullen. De stichting heeft het dorp flink in de bloemetjes gezet. Naast schoolspullen zijn er voedingsmiddelenpakketten en kleding gebracht.

Landelijk heeft de stichting meer dan 850 kinderen geholpen aan een schooltas. Vismale blikt tevreden terug op het schooltassenproject. “Wij hadden graag heel Suriname willen helpen, maar jammer genoeg zijn we hiertoe niet in staat”.

De 1 voor 12-voorzitter is de donateurs erkentelijk voor de steun aan de stichting om zoveel als mogelijk de mens in nood te helpen.

Om nog meer mensen in nood te helpen kan er overgemaakt worden op de volgende rekeningen van de stichting:
– ING-bank Nederland: NL88 INGB 0006 9834 06
– De Surinaamsche Bank (DSB SRD): 9857923/ USD 2635208/ Euro 2538989 of
– Persoonlijk op het kantoor van de stichting aan de Van Sprangweg #8- Paramaribo