Honderden hectaren grond verkocht aan Mennonieten

landbouwgrond

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regering heeft zonder medeweten van het parlement ruim 90.000 hectare domeingrond verkocht aan Mennonieten.

Deze informatie werd dinsdag gedeeld in het parlement. De regering is nog niet aan het woord gekomen.

Mennonieten (doopsgezinden) uit de Nederduitse kolonie hebben land in Suriname gekocht met als doel een nieuwe nederzetting te stichten. Die Mennonitische Post berichtte dat afgevaardigden uit meer dan 20 koloniën in Belize, Bolivia en Mexico al maanden voorbereidingen treffen om naar Suriname af te reizen.

Volgens een bericht van Die Mennonitische Post zal dat de regering toestaan dat het land wordt bebouwd en gecultiveerd, maar geen extra landverkoop wil toestaan. Ander land lijkt beschikbaar te zijn in het naburige Guyana, maar de regering van dat land heeft aangegeven, niet geïnteresseerd te zijn in een immigratie van doopsgezinden.

Mennonieten hebben zich de afgelopen 100 jaar in Latijns-Amerika gevestigd en hebben sinds 2021 tot nu toe 495 hectare (1.223 acres) regenwoud in de Peruaanse Amazone gekapt. De illegale ontbossing die is gedocumenteerd door het Monitoring of the Andean Amazon Project (MAAP), maakt deel uit van een voortdurende uitbreiding in de regio door deze conservatieve groep die banden heeft met de anabaptistisch-doopsgezinde traditie.

OOK INTERESSANT
Benaming sojamelk, amandelmelk of havermelk in de toekomst mogelijk verboden