Het krioelt van de ondeskundige gelukszoekers in de Surinaamse politiek

Duim omlaag

INGEZONDEN- Het is meer dan alleen maar zorgwekkend om te zien wat er momenteel in Suriname gebeurt; het roept een diepe bezorgdheid op.

Het feit dat slechts weinigen dit schijnen te erkennen, werpt vragen op over het algemene bewustzijnsniveau en het kritisch denkvermogen binnen onze samenleving.

Het is een misvatting om te geloven dat mannen en vrouwen in Suriname die ervoor kiezen zich aan te sluiten bij een politieke partij, dit doen vanwege het partijprogramma of een bepaalde ideologie. In plaats daarvan is de realiteit vaak veel prozaïscher.

De Surinaamse politiek is momenteel vergeven van ondeskundige opportunisten, die van partij naar partij fladderen zonder enige echte toewijding aan of begrip van de partijprincipes.

Hun belangrijkste motivatie lijkt te zijn waar ze de beste kansen zien voor persoonlijke vooruitgang, in plaats van zich in te zetten voor de belangen van de samenleving.

Bovendien lijkt er een breed gebrek aan politiek bewustzijn te zijn, zelfs onder de politieke figuren zelf.

Als je de gemiddelde politicus in Suriname vraagt of hun partij politiek gezien meer links, rechts of in het midden staat, zullen ze je waarschijnlijk met verbijstering aankijken.

Dit gebrek aan fundamenteel politiek begrip draagt bij aan een zorgelijke situatie waarin opportunisme en kortetermijndenken de boventoon voeren, terwijl er een dringende behoefte is aan gerichte, duurzame en weldoordachte beleidsvoering voor de toekomst van Suriname.

OOK INTERESSANT
Oplopende spanningen tussen Surinaamse president en vicepresident: Gevolgen van Brunswijks uitspraak

Foto ter illustratie.

S. Cruden

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud