fbpx

Heftig politiebericht moord op 21-jarige vrouw

GFC NIEUWSREDACTIE- De stiefvader maande J.A. aan te stoppen anders zou hij zijn vriendin vermoorden, maar de stiefzoon keerde zich om en rende met het scherp voorwerp achter de man aan.

Dit staat in het politiebericht over de moord op een 21-jarige vrouw donderdagmiddag in Suriname.

De 21 jarige Jentie Murtle is op die dag middels steekverwondingen op een adres aan de Hermitageweg door haar vriend om het leven gebracht.

De politie van Uitvlugt kreeg via het Command Center een melding dat er een slachtoffer met steekverwondingen zich bevond op het bovenvermelde adres en deed de plek aan voor onderzoek.

Volgens het voorlopige onderzoek werd de stiefvader van de 25-jarige verdachte J.A. door zijn buurman telefonisch in kennis gesteld dat zijn stiefzoon J.A. zijn vriendin mishandelde.

De stiefvader reed direct naar zijn woning op het voornoemde adres en zag bij aankomst hoe J.A. zijn vriendin mishandelde.

Hij riep zijn stiefzoon tot orde, maar J.A. gaf geen gehoor daaraan en haalde een scherp voorwerp tevoorschijn, waarmee hij Jentie een aantal steekverwondingen toebracht.

De stiefvader maande J.A. aan te stoppen anders zou hij zijn vriendin vermoorden, maar de stiefzoon keerde zich om en rende met het scherp voorwerp achter zijn de man aan.

BEKIJK OOK
Ratificatie UNESCO Verdrag 2005 heeft voordelen voor cultuursector

De stiefvader zag kans de straat op te rennen en hield zich schuil achter enkele voertuigen die langs de weg geparkeerd stonden.

De verdachte J.A. maakte zich via de Brokopondolaan uit de voeten, waarna de stiefvader de politie inschakelde.

Bij aankomst van de ambulance vertoonde het slachtoffer dat op het balkon lag geen teken van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van de jonge dame vast.

Het ontzielde lichaam van Jentie is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslaggenomen.

De verdachte J.A. is intussen aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en is door de politie in zijn been geraakt.

J.A. zou geprobeerd hebben de hand aan zichzelf te slaan. Hij heeft zich met een mes in zijn borst gestoken. De man is onder politiebegeleiding vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.