Grootmoeder hoopt miljonair te worden door misleidend piramidespel dat Suriname overspoelt

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 58-jarige grootmoeder uit Munder, Paramaribo, raakte verstrikt in de verleiding van een piramidespel, een illusie waar veel Surinamers momenteel het slachtoffer van worden.

De vijftiger dacht miljonair te worden.

Dat verneemt GFC van een bron dichtbij de vrouw.

Piramidespelen zijn inherent gevaarlijk omdat ze vaak gebaseerd zijn op de belofte van hoge rendementen, die in werkelijkheid alleen worden betaald uit de inleg van nieuwe deelnemers.

Naarmate er meer mensen bij betrokken raken, wordt het steeds moeilijker om nieuwe investeerders te vinden, wat uiteindelijk leidt tot het instorten van het hele systeem.

OOK INTERESSANT
Jaloerse ex- vriend steekt twee banden voormalige geliefde lek

Degenen aan de basis van de piramide verliezen vaak hun gehele investering, terwijl de initiatiefnemers aan de top aanzienlijke winsten maken.

Het is tragisch dat zulke spelen zich vaak richten op de meest kwetsbare groepen in de Surinaamse samenleving, die misschien niet volledig begrijpen hoe deze systemen werken en welke risico’s ze met zich meebrengen.

OOK INTERESSANT
Surinaamse vrouwen willen geen relatie met lijkenwassers, piloten en artsen krijgen voorkeur

Het misbruiken van de onwetendheid van mensen is niet alleen onethisch maar ook wettelijk strafbaar.

GFC berichtte vorige maand meerdere keren over deze “oplichtersspelen” die misbruik maken van de onwetendheid van de bevolking.

De grootmoeder, met goede bedoelingen en hoop op een zorgeloze oude dag, heeft zelfs haar baan opgezegd. Ze hoopte hiermee een toekomst te verzekeren zonder financiële zorgen.

Foto ter illustratie.