Geld het meest besproken onderwerp in Suriname, liefde vult de maag niet

Euro's

OPINIE- Het is vrijwel onmogelijk dat iemand in Paramaribo of de omliggende gebieden het heeft gemist: geld is het meest besproken onderwerp in Suriname.

Dit is begrijpelijk, aangezien bijna iedereen met een reguliere baan in dit land financiële tekorten ervaart. Veel burgers zijn van mening dat dit de kwaliteit van leven aanzienlijk ondermijnt.

Wat opvalt, is dat een toenemend aantal mensen openlijk erkent dat ze bij het aangaan van een relatie eerst nagaan hoeveel hun potentiële partner verdient.

Dit is vooral het geval bij vrouwen, wat gezien de omstandigheden niet verbazingwekkend is. Stel je voor, een gezin stichten in Suriname met een man die niet in staat is om financieel bij te dragen.

Dat is bijna een garantie voor grote problemen en een leven vol stress. Liefde alleen is immers onvoldoende om de maag te vullen!

In deze tijden van economische crisis en hyperinflatie, waar de waarde van het geld snel daalt, is het noodzakelijk om ons denken te herzien.

We moeten begrip hebben voor de keuze van zowel mannen als vrouwen die een hoog inkomen van hun partner als cruciaal criterium stellen.

Het is een bittere realiteit dat in tijden van financiële onzekerheid en economische uitdagingen, liefde alleen misschien niet genoeg is. Dit bewustzijn is van essentieel belang om de huidige en toekomstige financiële uitdagingen in Suriname te begrijpen en aan te pakken.

OOK INTERESSANT
Komt het wel goed met Surinaams voetbal?

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud