fbpx

Er rust geen vloek op u, het zijn vaak de verkeerde beslissingen die u zelf neemt

INGEZONDEN- Om steeds maar te roepen dat er een een vloek op u rust is helemaal verkeerd.

Het is niet alleen mijn collega die dat steeds uit haar mond floept wanneer voor de zoveelste keer zaken in haar leven niet gaan zoals ze dat graag zou willen.

Ook een heleboel anderen die ik ken en ook met ontevredenheidsgevoelens zitten geloven er soms echt in dat iemand anders een vloek over hen heeft uitgesproken.

Deze bijgelovige figuren zoeken de meest makkelijke reden voor hun faalmomenten in het leven.

Want het is niet een vloek die op u rust wanneer u te weinig geld hebt.

Ook niet wanneer u niet de juiste man of vrouw kan vinden om te daten of de mooie auto kan rijden die u al zo lang zou willen hebben.

Geen enkel mens op deze aardbodem heeft de bovennatuurlijke kracht om een ander te vervloeken en dat dit vervolgens ook daadwerkelijk effect heeft.

Ja, als u erin gelooft zal dat zeker van invloed op u kunnen zijn. Maar dat is niet het vermogen van de ander, eerder het negatief verwachtingseffect dat uzelf in uw brein heeft gecreëerd.

In werkelijkheid is het zo dat in veel gevallen dingen fout lopen of niet gaan zoals u dat graag heeft, omdat u de verkeerde beslissingen heeft genomen.

BEKIJK OOK
Frisdranken mogen in prijs omhoog: SRD 150,- per flesje

Mijn collega die telkens klaagt dat ze te weinig geld heeft is daar een heel goed voorbeeld van.

Vijf kinderen op aarde zetten met een echtgenoot die al jaren te lui is om te werken, dus geen cent binnenbrengt en ook nog een deel van haar salarisinkomsten spendeert aan drank en prostituees, is vragen om problemen.

Dat heeft niets met een vloek te maken, maar simpelweg met verkeerde keuzes die ze heeft gemaakt. Een foute man trouwen en ook nog eens te veel kinderen die heel veel geld kosten baren.

En met haar zijn er nog velen die steeds dergelijk verkeerde beslissingen nemen. Het zijn vaak deze mensen die telkens weer klagen hoe weinig geld ze hebben en dat het geluk niet aan hun zijde is!

Het is makkelijk: de schuld van de grote fouten die zijn gemaakt geven aan iemand die hen zou hebben vervloekt!

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud