fbpx

Door politieman neergeschoten kettingdief verkeert buiten levensgevaar

GFC NIEUWSREDACTIE- De kettingdief die op 30 december door een politieagent in Suriname werd neergeschoten, verkeert buiten levensgevaar.

De politieambtenaar die in de avond van 30 december van zijn gouden halsketting was beroofd, heeft de verdachte Emanuel S. tijdens zijn vluchtweg neergeschoten en vervolgens in de boeien geslagen.

De politie van Centrum kreeg van het Command Center een melding dat een politieambtenaar een verdachte had neergeschoten en deed voor onderzoek de locatie aan.

Gebleken is dat de wetsdienaar aan de waterkant zat en op een gegeven moment van zijn gouden halsketting werd beroofd door een man die een vreemdeling blijkt te zijn.

Na de daad koos Emanuel het hazenpad, achternagezeten door de politieman. Waarschuwingsschoten brachten de vluchtende rover niet tot andere gedachten, waardoor de wetsdienaar genoodzaakt was vuurwapengeweld aan te wenden en is de verdachte daarbij aan zijn been geraakt.

BEKIJK OOK
75% van mensen die lijdt aan hoge bloeddruk heeft hun bloeddruk niet onder controle

Aan de Herenstraat ter hoogte van de RBC bank werd de verdachte door de politieman in de kraag gevat en vervolgens overgedragen aan de politie van Centrum. De buitgemaakte halsketting werd door omstanders terug gevonden en afgestaan aan de politieman.

De verdachte die aanspreekbaar was, werd voor medische behandeling overgebracht naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar hij onder politiebewaking in de ziekeninrichting is opgenomen. Hij verkeert buiten levensgevaar.

Na te zijn voorgeleid, is hij in verzekering gesteld.