fbpx

Dodelijke aanslag op hotel Kabul populair bij Chinese staatsburgers

GFC NIEUWSREDACTIE- Minstens drie personen zijn gedood door de Afghaanse veiligheidstroepen nadat ze het vuur openden op een hotel in Kabul dat populair is bij Chinese staatsburgers.

De ongeïdentificeerde gewapende mannen openden maandag het vuur in het Kabul Longan Hotel met meerdere verdiepingen in het centrum van Kabul.

Getuigen meldden meerdere ontploffingen en verschillende uitbarstingen van geweervuur.

De aanval is nu beëindigd en er zijn geen buitenlanders gedood, hoewel twee van hen gewond raakten toen ze probeerden aan de aanval te ontsnappen door van het balkon van het hotel te springen.

De aanval kwam een dag nadat de Chinese ambassadeur de Afghaanse onderminister van Buitenlandse Zaken had ontmoet om veiligheidsgerelateerde zaken te bespreken en meer aandacht had gevraagd voor de veiligheid van zijn ambassade.
Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid bevestigde de aanval en zei dat de regering in dit stadium niet in staat zou zijn om meer informatie te verstrekken.

BEKIJK OOK
14 agenten gedood door Haïtiaanse rebellen

Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldde dat de aanval plaatsvond in de buurt van een Chinees pension en dat de ambassade in Kabul de situatie nauwlettend in de gaten hield.