De SLM kost de belastingbetaler te veel geld, doek het bedrijf op

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) kost de Surinaamse belastingbetaler al decennialang extreem veel geld. Tientallen miljoenen Amerikaanse dollars en mogelijk veel meer zijn volledig verdampt!

En er lijkt maar geen einde te komen aan de geldverslindende activiteiten die dit vliegbedrijf met zich meebrengt. Alle acties uit het verleden met de intentie de SLM weer gezond te maken zijn faliekant mislukt. Er zijn geen garanties dat dit in de nabij toekomst anders zal zijn.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ook in december 2021 geen pagara estafette in Suriname?

Dit zou gelet op de precaire status van de staatsfinanciën reden moeten zijn voor de Surinaamse regering om op korte termijn de knoop door te hakken en het faillissement aan te vragen.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) dinsdag aan GFC Nieuws weten.

Het KSVC is van oordeel dat de belastingbetaler niet langer mag worden opgezadeld met de hoge kosten die inherent zijn aan het operationeel houden van de SLM.

“De SLM kost de samenleving miljoenen dollars. Het geld kan voor veel betere doeleinden worden ingezet. Het in leven houden van dit ongezond bedrijf ten koste van gemeenschapsgelden is niet meer uit te leggen”, aldus het KSVC in een verklaring.

Overige berichten