Ook in december 2021 geen pagara estafette in Suriname?

INGEZONDEN- Op 31 december 2021 zal er net als vorig jaar geen pagara estafette worden gehouden in Suriname indien er onvoldoende mensen zijn geprikt.

Het is de verwachting dat wij tegen die tijd nog niet helemaal gevrijwaard zijn van de gevaren van het coronavirus en de maatregelen die nu gelden nog steeds van kracht zullen zijn. Het zal waarschijnlijk weer een heel saaie oudejaarsviering worden, zo voorspel ik.

Met het trage tempo waarin wij in Suriname coronavaccineren kan het normale leven dat wij gewend waren helaas nog erg lang op zich laten wachten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: De lockdowns in Suriname zijn zinloos en zelfs belachelijk

Wij hadden eigenlijk allang net als in het Verenigd Koninkrijk versoepelingen kunnen doorvoeren in ons land indien er vanaf het begin op grote schaal was begonnen met het vaccineren.

Maar nu worden wij geconfronteerd met het verder ruïneren van de economie, het bezorgen van veel meer stress, depressiviteit en ergernis bij ondernemers en anderen die hard geraakt worden.

Bovendien loopt het zorgpersoneel op hun tandvlees, komen velen in het ziekenhuis terecht en sterven er nodeloos patiënten die niet op tijd zijn gevaccineerd.

De enige uitweg uit deze coronaellende is het zoveel en snel mogelijk vaccineren van bijna de hele bevolking. Maar dat lijkt nog erg ver weg te zijn.

OOK INTERESSANT
Directeur OGA oriënteert zich bij de Esther stichting

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Foto: YouTube