De NPS is gedoemd te mislukken wegens ontberen charismatische leider

Rusland Gregory

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse politieke partij NPS zal bij de komende verkiezingen niet in staat zijn om significant meer zetels binnen te halen.

Dat voorspellen althans diverse politieke analisten in gesprek met GFC. Het probleem van de NPS is dat hun leider, Gregory Rusland, te weinig charisma heeft.

De Surinaamse analist Pinas zegt dat Rusland bekendstaat als een intellectueel, een persoon die beslist veel kennis in huis heeft.

“Maar vooral in Suriname speelt het charisma van een leider een cruciale rol in het succes van een politieke partij. Een charismatische leider heeft het vermogen om mensen te inspireren, te motiveren en een gevoel van verbondenheid te creëren”, legt hij uit.

“Charisma helpt bij het opbouwen van een emotionele band met het publiek, waardoor ingewikkelde beleidskwesties en visies toegankelijker worden. Bovendien kunnen charismatische leiders in tijden van crisis vertrouwen en hoop bieden, wat essentieel is voor stabiliteit.”

“Ze hebben vaak ook het vermogen om in de media positieve aandacht te krijgen, wat de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van hun partij kan vergroten”, meent de analist.

Hij wijst erop dat politieke leiders als Brunswijk, Somohardjo en vooral Bouterse hun successen voor een groot deel te danken hebben aan hun charisma. Dat is hun krachtige troef, en dat ontbeert volgens hem de topman van de NPS.

OOK INTERESSANT
Amerikaanse president Biden herbevestigt relatie met Suriname

“Hij heeft “het” niet in zich”, is de visie van de analist.