fbpx

De macht van vrouwen

INGEZONDEN– Het lijkt een hoogst onschuldige gewoonte, dat jonge meisjes en vele vrouwen graag sexy willen zijn naar buiten toe.

Dat wil zeggen, dat ze in hun kleding en beweging de bewondering dan wel sexual appetite van mannen willen opwekken.

Misschien doen sommigen het niet speciaal daarvoor en is het gewoon een manier om zichzelf uit te drukken als vrouw of jong meisje.

Maar het over-all effect is, dat het de mannen bekoort, om het op zijn zachts uit te drukken. En in vele gevallen wekt deze actie sterke gedachten en gevoelens op die te omschrijven zijn als lust, wellust of begeerten.

Superkorte mini rokjes, laag uitgesneden bloesjes, doorzichtige kleding, revealing dresses, lange splitten, laagzittende broeken, bikini’s en ga zo maar door!

Ik geloof, dat vele vrouwen daarmee beseffen, dat ze over een zekere macht beschikken, waarmee ze de mannen en hun gevoelens kunnen beheersen en manipuleren. Het lijkt soms op een soort social game.

Ook lijkt deze typisch vrouwelijke activiteit een manier te zijn om uit te zien naar een partner van hun keuze, alsof je een net uitgooit om die heerlijke anjoemara te vangen. Maar daarmee worden vele andere vissen in het net gelokt, die dan afgewezen worden.

Wat deze drang van vrouwen tot gevolg heeft, heb ik uit de eerste hand kunnen zien als leraar op de middelbare school, in de tijd, toen er nog geen schooluniformen bestonden.

BEKIJK OOK
eGA presenteert voorstellen aanpak digitalisatie

Vele meisjes kwamen naar school met laag uitgezakte spijkerbroeken, die vlak boven hun poesjes stopten; en korte bloesjes, die hun navels de vrije inkijk gaven.

En als ik les gaf, dan merkte ik, dat de meeste jongens met glazige ogen zaten te staren in het niets. De hele les ontging ze volkomen. Ze waren als gehypnotiseerd en konden zich totaal niet concentreren.

Toen het besluit viel om lange schooluniformen in te voeren, waren de protesten…van de meisjes! oorverdovend. Maar de uniformen kwamen er, en het probleem loste zich op.

Zonder te willen komen aan de vrijheid van personen wil ik toch erop wijzen dat wij allen een verantwoordelijkheid hebben.

Ook sexy foto’s van jezelf op je Facebookpagina, of sexy kleding en bewegen in het openbaar lijken onschuldig, maar ze kunnen jongens en mannen in grote verleiding brengen en zondige lustgevoelens teweegbrengen, met alle gevolgen van dien.

E. Monsanto

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Zijn er jonge ‘sekspredators’ actief in Suriname?