fbpx

Zijn er jonge ‘sekspredators’ actief in Suriname?

INGEZONDENSteeds meer kinderen worden het slachtoffer van seksueel misbruik blijkt uit berichten die haast dagelijks worden gepubliceerd door mediahuizen.

Heel opmerkelijk is dat de daders steeds jonger worden. Zeker in drie gevallen van de afgelopen twee weken ging het om daders jonger dan 14 jaar en vraag ik mij af wat er aan de hand is.

Worden jonge kinderen zonder ouderlijk toezicht alleen thuisgelaten? Zijn ouders genoodzaakt om hun kroost vanwege de corona-maatregelen, sluiting van de scholen en verslechterde economische situatie in het land toe te vertrouwen aan minderjarigen, zoals een broer, neef, buurjongen of minderjarige kennis?

Stellen wij onze kinderen te vroeg bloot aan social media? Controleren wij onze kinderen voldoende? Geven wij genoegzaam sekseducatie of is er überhaupt sprake van sekseducatie in gezinnen?

Zijn er jeugdige ‘sekspredators’ actief in ons land? Is dit de trend? Was het al gaande, maar het kwam niet in de media? Hoe ernstig is de situatie? Allemaal vragen die mij bezighouden.

BEKIJK OOK
Regering beoogt met grondconversie meer rechtszekerheid voor burgers

Elke vorm van misbruik – ongeacht de dader – verwerp en veroordeel ik. Desalniettemin vind ik dat er meer aandacht besteed moet worden aan de huidige trend. Volgens de jongste berichten in de media zijn het meer tienerdaders en dat is op zijn zachts gezegd ‘heel ernstig’. Dit fenomeen moet nu aangepakt worden, want jong geleerd, is oud gedaan.

UMA Suriname

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Suriname hoeft niet te rekenen op geld uit Nederland