fbpx

Dat je pas gelukkig kan zijn met een dikke auto, groot huis en veel geld is onzin

GFC LIFESTYLEREDACTIE- In het leven draait bijna alles om gelukkig zijn. De meeste mensen denken en hopen dat heerlijk gevoel pas te kunnen krijgen wanneer zij een bepaald doel hebben bereikt.

Maar experts vertellen aan GFC Lifestyle dat de meest voorkomende valkuilen waar mensen heel ongelukkig van kunnen worden is juist het wachten op geluk. Het is de grootste fout die mensen in dit kader maken.

“Je ontzegt je jezelf het vermogen om gelukkig te zijn in het huidige moment als je steeds bepaalde voorwaarden vastpint aan het gelukkig kunnen zijn”, legt een psycholoog uit Den Haag uit.

Zij refereert aan een cliënt van haar die erop bleef hameren dat hij pas gelukkig kon zijn wanneer hij zijn hoge hypotheek volledig had afbetaald terwijl hij nog ruim vijftien jaar bij de bank moest aflossen.

“Als je de lat consequent te hoog legt voor jezelf en steeds denkt dat je pas gelukkig zal zijn zijn wanneer je dromen zijn uitgekomen, verlies je veel kostbare geluksmomenten”.

“Het beste is om alle figuurlijke deuren zoveel mogelijk te openen en jezelf zo de kans te gunnen in het heden gelukkig te zijn. Wees ook blij met de heel kleine dingen in het leven”.

“Dat je pas gelukkig kan zijn met een dikke auto, groot huis dat volledig is afbetaald en veel geld is onzin”, weet ze.

Foto ter illustratie.