Dame uit Commewijne valt alleen op witte heren na emigratie naar Nederland

GFC LIFESTYLEREDACTIE-  Een Javaans- Hindostaanse dame die haar hele jeugd heeft gewoond in Commewijne(Suriname) en sinds 2015 is geëmigreerd naar Nederland, kan zich niet voorstellen dat haar etniciteitsvoorkeur voor een partner helemaal is veranderd.

De dertiger zegt aan GFC Lifestyle dat ze voorheen er niet over piekerde om een relatie aan te gaan met een witte man.

“Ik viel alleen op Hindostaanse en Javaanse mannen. Ik had het nooit verwacht dat een witte heer mijn hart zou kunnen stelen. Voor mij was dat altijd onmogelijk en ik vertelde dat ook aan een ieder. Maar nu is alles omgekeerd, ik wil geen Surinaamse mannen meer.”

Een relatiedeskundige zegt aan GFC dat het emigreren naar een ander land invloed kan hebben op de partnerkeuze, inclusief etniciteitsvoorkeuren.

Dit is volgens haar vooral te wijten aan verhoogde blootstelling aan en interactie met verschillende culturen, tradities en levensstijlen.

Het is niet ongebruikelijk dat individuen na verloop van tijd een grotere waardering en openheid ontwikkelen voor culturele diversiteit. Dit kan zich manifesteren in hun partnerkeuze, waardoor ze meer geneigd zijn om relaties aan te gaan met mensen van andere etnische achtergronden dan voorheen.

OOK INTERESSANT
Nieuw Tinder-abonnement van bijna €500 voor singles

Daarnaast kunnen de normen en waarden van het gastland ook invloed hebben op partnerkeuzes, bijvoorbeeld als het gastland meer divers en open is in vergelijking met het land van herkomst.

Echter, zo benadrukt ze, iedere individuele ervaring varieert en wordt beïnvloed door vele factoren, waaronder persoonlijke overtuigingen en ervaringen.

Foto ter illustratie.