fbpx

Criminelen opgepakt die vrouw op parkeerterrein Popki Dyari beroofden van groot geldbedrag en gouden halsketting

GFC NIEUWSREDACTIE- De 30-jarige verdachte Quincy T., Denzel P. Alias “Tromp” (20) en de 23-jarige Randy D. zijn door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) op diverse locaties opgespoord en aangehouden.

Het drietal heeft op 14 september op het terrein van Popki Dyari aan de Zwartenhovenbrugstraat een jonge vrouw beroofd van een tas inhoudende een groot geldbedrag en een halsketting van geel metaal. D

De benadeelde had haar voertuig op het terrein geparkeerd voor het doen boodschappen. Bij terugkeer stapte zij in haar auto en bracht de voorruiten omlaag. Bij die gelegenheid werd haar halsketting van geel metaal door een man weggerukt.

Toen zij achter deze man wilde gaan, zag zij dat een andere man via het andere portier haar handtas wegnam. De benadeelde schreeuwde om hulp, waardoor de verdachten het hazenpad kozen.

BEKIJK OOK
Tijdens ECD-controle in Latour en Helena Christinaweg diverse overtredingen geconstateerd

Ter hoogte van winkel Alginco stapte dit trio in een gereedstaande auto die vervolgens met een hoge snelheid wegreed.

Na intensief speurwerk van RBTP werd het vluchtvoertuig in beeld gebracht. De automobilist kon op dezelfde dag door het RBTP in de kraag worden gevat.

Zijn twee kompanen werden op 15 september op verschillende locaties aangehouden en overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

De verdachte Quincy was eerder reeds ingesloten voor diefstal middels braak en was op 5 september in vrijheid gesteld. Hij wordt ook in verband gebracht met andere berovingen en inbraken. De buit is nog niet achterhaald.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.