China doneert US$ 46.000 voor rampenbestrijding binnenland

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens het kennismakingsbezoek van de Chinese ambassadeur Han Jing op 9 september aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft de Chinese diplomaat een bedrag van US$ 46.000 geschonken.

De geste is bestemd voor de bestrijding van rampen als gevolg van de recente overstromingen in het binnenland.

Met het geld zullen de benodigde zaken bij de bestrijding van de opgelopen schade in verschillende dorpen worden gekocht. Ook de infrastructuur in en naar deze gebieden toe verdient een aanpak, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen sturen pikante liefdesbrieven voor Chris Watts, de man die zijn hele familie afslachtte

Brunswijk toonde zich blij met de helpende hand die China biedt. Bij het onderhoud is stilgestaan bij het One China politiek beleid dat de Surinaamse regering voert en het aanhalen van de 45 jaar oude vriendschapsband tussen beide landen.

Brunswijk heeft de ambassadeur, die pas een maand is aangetreden, opgeroepen kennis te maken met en zich te verdiepen in de verschillende culturen van Suriname.

De ambassadeur heeft ook beloofd in zijn land financiers te zoeken voor projecten in het binnenland, zoals het bevorderen van gezond drinkwater voor de leefgemeenschappen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten