fbpx

CARICOM- voorzitter vraagt aandacht voor situatie Haïti

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi, die de rol van CARICOM-voorzitter vervult, heeft in een protocollaire zitting van de Permanente Raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) aandacht gevraagd voor de situatie op Haïti.

“Haïti is een bijzonder punt van zorg voor de CARICOM. De opkomende humanitaire crisis in Port-au-Prince en andere regio’s eisen de aandacht van de internationale gemeenschap”.

Santokhi sprak in aanwezigheid van secretaris-generaal, Luis Almagro.

Hij benadrukte dat Haïti, als lid van de internationale gemeenschap, moet worden gesteund, op hun voorwaarden en op basis van een door Haïtiaans geïnitieerd plan.

BEKIJK OOK
LVV informeert ondernemers over exportmarkten Trinidad en Barbados

Hij merkte op dat het land alleen hulp kan krijgen op basis van een plan, dat moet komen van hun regering. Hierbij is betrokkenheid op regionaal en internationaal vlak nodig.

De CARICOM-voorzitter wees erop dat het ook belangrijk is voor de OAS om aandacht te besteden aan de ontwikkelingsuitdagingen waarmee de kleine economieën in de regio worden geconfronteerd.

“Ik hoop dat de kwestie van het voorstel voor de multidimensionale kwetsbaarheidsindex van de Caribische Gemeenschap op de politieke agenda van de OAS kan worden opgenomen”.