fbpx

Biden sluit gesprek met Poetin op G20 in november niet uit

GFC NIEUWSREDACTIE- De Russische president Vladimir Poetin heeft de situatie in Oekraïne duidelijk verkeerd ingeschat en heeft de weerstand van het Oekraïense volk onderschat.

Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden verklaard in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN. “Ik denk dat hij een rationeel iemand is, die een complete inschattingsfout heeft gemaakt.” Biden vermoedt ook dat Poetin geen kernwapens zal inzetten.

Biden stelt dat Poetin op zich wel een rationele leider is – met andere woorden: iemand die zich niet laat leiden door emoties – maar dat de Russische doelstellingen in Oekraïne niet rationeel zijn. Dat blijkt volgens de Amerikaanse president onder meer uit de toespraak die Poetin hield vlak na de invasie in Oekraïne.

BEKIJK OOK
Iran klaagt bij FIFA nadat Amerikaanse voetbalbond islamitisch embleem van zijn vlag verwijdert

“Hij zei dat hij de leider moest zijn van een Rusland dat alle Russisch sprekenden verenigt. Ik denk dat dit irrationeel is”, zegt Biden.

Best opvallend, want de afgelopen maanden werd er druk gespeculeerd over de gezondheidstoestand van de Russische president, ook over zijn geestelijke toestand.