fbpx

Activiteiten ambassade India in Nickerie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Indiase Ambassade in Suriname, onder leiding van ambassadeur Shankar Balachandran, heeft het afgelopen weekend activiteiten gehouden in Nickerie.

Dit vond plaats in verband met de 75ste Onafhankelijkheidsdag van India alsook in het kader van “Wereld Hindi Dag” en “The Non Residence Indian Day” (Pravasi Bhartaya Divas)

Op 8 januari werd bij aankomst een 5 stuks Ashoka bomen geplant op het Brassaplein.

Na deze activiteit vertrok de Indiase delegatie vergezeld van burgermoeder Senrita Gobardhan naar de Openbare markt waar symbolisch gestart werd met schoonmaakwerkzaamheden (Cleanliness Drive).

Later op die middag is er in de Districtszaal een workshop gehouden over de Hindi taal alsook de Kathak dans.

OOK INTERESSANT
Weggedeelte Keizerstraat en Neumanpad tot maandagochtend 03.00 uur gesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden

Op 9 januari 202is eveneens de herdenking van “Wereld Hindi dag” en Pravasi Bhartaya (Non Residence Indian Day) een culturele ochtend gehouden. Een selecte groep heeft mogen luisteren naar enkele toespraken van onder meer ambassadeur Balachandran en Gobardhan. Ook het cultureel optreden maakte indruk op de aanwezigen.

Aan het einde van de dag kregen in totaal 13 winnaars van Nickerie die hebben deelgenomen aan de Poëzie alsook een Opstelwedstrijd van de Indiase Ambassade, hun certificaat en een geldbedrag in ontvangst.