ABPLAZ-leden ontvangen SRD 12.500

GFC NIEUWSREDACTIE- Zoals beloofd door vicepresident Ronnie Brunswijk krijgen de leden van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis (ABPLAZ) eind juni een bedrag op hun rekening gestort.

Op 25 juni is tussen partijen een akkoord bereikt. Elke medewerker zal een bedrag van SRD 12.500 ontvangen. Verder is overeengekomen dat het totaal bedrag in 4 termijnen wordt uitbetaald.

De leden van deze organisatie hebben afgelopen woensdag een petitie aangeboden aan Brunswijk. De groep bestond uit personeel van het Academisch Ziekenhuis, onder leiding van de Bondsvoorzitter Lloyd Pool.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Veel vraag in Suriname naar ‘7 kilo afvallen per maand- kuur’

De ABPLAZ die namens haar leden in onderhandeling was met de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadin, stelde de minister een ultimatum om uiterlijk 22 juni met een betalingsvoorstel te komen. Het gaat in deze om de eis voor de afkoop van de dienstjaren 2019 en 2020.

De bond eiste een bedrag van SRD 15.000. Door de regering werd een afkoopbedrag van SRD 8000,- op tafel gelegd.
De leden hebben dit voorstel van de tafel geveegd.

Brunswijk beloofde de leden het geheel met de regeringstop te bespreken. Het bestuur blijft in onderhandeling met de regering. Hun streven is het wensenpakket over het dienstjaar 2021 uiterlijk midden juli in te dienen.

De ABPLAZ blijft echter in beraad totdat alle besproken punten zijn afgehandeld.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten