fbpx

56-jarige verongelukte fietser vloog tegen voorruit auto en enkele meters verder meegesleurd

GFC NIEUWSREDACTIE- De 56-jarige fietser Winston Dongen heeft in de avond van dinsdag 16 augustus na te zijn aangereden door een personenauto aan de Lachmonstraat het leven gelaten.

De politie van Flora kreeg omstreeks 23.00 uur de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een fietser op aangegeven locatie. Bij aankomst troffen zij de fietser op het wegdek van de zuidelijke rijbaan van de straat aan.

Onderzoek wees uit dat kort voor de aanrijding de 21-jarige autobestuurder J.L. over voornoemde straat reed. Hij kwam vanuit de richting van de Willem Campagnestraat en ging in de richting van de Coesewijnestraat.

De fietser kwam vanuit de Tapahonystraat en reed de Lachmonstraat op, zonder daarbij rekening te houden met het recht doorgaand verkeer, met als gevolg dat Winston door de auto werd aangereden.

Door de slag vloog het verkeersslachtoffer tegen de voorruit van de auto en werd enkele meters verder meegesleurd, waarna hij op het wegdek belandde. De automobilist reed door en kwam het voertuig bij het verkeerslicht tot stilstand.

BEKIJK OOK
Tijdens ECD-controle in Latour en Helena Christinaweg diverse overtredingen geconstateerd

Gelet op de zware materiële schade aan zowel de auto als het rijwiel bestaat het vermoeden dat J.L. met een hoge snelheid heeft gereden. Bij navraag bleken zijn autobescheiden in orde te zijn en gaf hij de politie te kennen dat hij zich tegoed had gedaan aan bier.

Echter werden er geen symptomen van dronkenschap bij hem waargenomen.

J.L. werd vervolgens overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar hij aan een bloedalcoholtest is onderworpen. Hierna werd de autobestuurder ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Het rijbewijs van J.L. is ingevorderd, waarna de jongeman is heengezonden.

Het ontzielde lichaam van Winston is in opdracht van het O.M. afgestaan aan de nabestaanden.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de afdeling Verkeersunit van regio Paramaribo.