47-jarige ambtenaar verdacht van seksueel misbruik en bedreiging

GFC NIEUWSREDACTIE- De Recherche van Regio Midden bijgestaan door leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben op 3 september de 47-jarige ambtenaar Karel G. op zijn woonadres te Domburg opgespoord en aangehouden.

Een koppel deed diezelfde dag afzonderlijk aangifte tegen hem.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat het echtpaar op bezoek was bij de verdachte, waarbij er werd gegeten en gedronken.

Op een gegeven moment bracht de vrouw haar bord naar de keuken. Karel ging haar achterna, maar haar echtgenoot liep kort daarna ook naar de keuken. Bij die gelegenheid merkte hij tot zijn verbazing op dat Karel vermoedelijk bezig was seksuele handelingen te plegen bij zijn vrouw.

OOK INTERESSANT
Deskundigheid en integriteit ontbreken in Surinaamse politiek, zegt waarnemer

Toen de verdachte doorhad dat hij was betrapt, liep hij uit veiligheidsoverwegingen naar zijn slaapkamer en deed die op slot. Toen hij na enige tijd naar buitenkwam, ontstond er een woordenwisseling tussen de twee mannen die uitmondde in een worsteling. Daarbij zag Karel kans zijn neef die ook wapendrager is te ontwapenen. Na deze te hebben geledigd, gaf hij dat wapen terug aan zijn neef.

OOK INTERESSANT
Jeugdigen in verzekering gesteld voor het verspreiden van pornografische beelden

Hierna deed het koppel aangifte bij de politie van Domburg, die het onderzoek vervolgens heeft overgedragen aan de Recherche van Regio Midden. Na uitgewerkte informatie werd de verdachte diezelfde dag aangehouden.

Ondanks het koppel het politiebureau wederom aandeed om de zaak in te trekken is Karel hangende het onderzoek opgesloten.

Zijn dienstwapen en een illegaal jachtweer dat de wetsdienaren in zijn woning hebben aantroffen, zijn in beslag genomen.