fbpx

26-jarige onderwijsassistente ontdekt tumor ter grootte van golfbal in borst

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een onderwijsassistente ontdekte op haar 26ste verjaardag een knobbel ter grootte van een golfbal in haar borst en werd gediagnosticeerd met een agressieve vorm van kanker.

Georgia Chapman uit Wales (VK) ontdekte per toeval het gezwel toen ze zich klaarmaakte voor een Zoom-meeting met vrienden. Binnen enkele weken verdubbelde haar borst in grootte.

Ze was er kapot van toen ze hoorde dat ze stadium drie borstkanker had en zeven rondes chemotherapie en een week radiotherapie nodig zou hebben.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw barst in tranen uit nadat ze tijdens geven borstvoeding ontdekt borstkanker te hebben

“Het was een vreemd moment, want ik heb niet gehuild, het was een en al pure stilte,” vertelt de 26-jarige.

OOK INTERESSANT
Nederlandse vakantiegangers: mij krijg je niet in een vliegtuig van Surinam Airways

aj cancerigrl comp | GFC

Daarbovenop onthulde een verpleegster dat de behandeling haar vruchtbaarheid kon beïnvloeden, meldt zij via medium The Sun.

Wetende dat ze in de toekomst kinderen zou willen, werd Georgia doorverwezen naar een vruchtbaarheidskliniek voordat ze met haar kankerbehandeling begon en bevroor 24 van haar eieren.

Ze voltooide haar laatste ronde chemotherapie op 18 november – maar zal over een paar weken een dubbele borstamputatie ondergaan en dan nog een jaar moeten wachten op een reconstructieve operatie.

Ondanks haar beproeving blijft Georgia positief en steunt ze kankerorganisaties in haar land.