fbpx

Vrouw barst in tranen uit nadat ze tijdens geven borstvoeding ontdekt borstkanker te hebben

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een nieuwe moeder ontdekte een knobbel tijdens het geven van borstvoeding aan haar zoon – en dringt er bij anderen op aan om regelmatig controles uit te voeren.

De Britse Amy Palmer ging meteen naar de dokter nadat ze de knobbel waarnam tijdens het voeden van haar vijf maanden oude zoon.

Aanvankelijk zeiden artsen dat het waarschijnlijk een verstopt melkkanaal was, wat een knobbeltje en soms pijn veroorzaakt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Groot deel vrouwen controleert borsten niet regelmatig op kanker wat kan zorgen voor te late diagnose

Maar verdere onderzoekingen bevestigden waar ze al bang voor was; ze had borstkanker en was slechts 28 jaar oud. Zowel Amy als haar man Colin barstten in tranen uit toen ze het te horen kregen.

BEKIJK OOK
Hollandse blondine die in Suriname is geweest: 'Ik kies voortaan alleen voor zwarte mannen'

Ze onderging verschillende ingrijpende behandelingen, zoals een lumpectomie, zes rondes chemotherapie en 18 rondes radiotherapie.

Nu, twee jaar later, heeft ze de ziekte overwonnen – die elk jaar aan meer dan 3000 vrouwen het leven kost in Nederland.

Amy heeft vrouwen aangemoedigd om hun borsten te controleren en is van mening dat de leeftijd van mammogram testen moet worden verlaagd.

Foto ter illustratie