23-jarige nepagent die bestuurder uit zijn auto sommeert en zegt om te dansen ingesloten

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op 11 januari de 23-jarige Babel A. opgespoord en aangehouden.
Het slachtoffer dat op dezelfde dag aangifte deed, verklaarde dat Babel zich had voorgedaan als politieman. Met sirene en een meertonige hoorn die Babel aan zijn voertuig had bevestigd, sommeerde hij de bestuurder op 9 januari aan de Indira Ghandiweg om zijn voertuig tot stilstand te brengen.
De autobestuurder gaf gevolg hieraan waarna Babel, de man het bevel gaf om uit het voertuig te stappen, zijn handen omhoog te houden en te dansen.
Na dit ontoelaatbaar gedrag van de verdachte die vergezeld was van drie andere mannen, reden zij met een hoge snelheid weg, laat de PR van het KPS weten.
Op grond van de aangifte werd de informatie uitgewerkt en werd Babel in beeld gebracht. Bij de aanhouding is een gasbuks bij hem aangetroffen en in beslag genomen. Het voertuig waarmee het strafbaar feit is gepleegd, is in beslag genomen.
Bij de voorgeleiding hield Babel de politie voor dat hij lollig wilde doen. Verder verklaarde de verdachte dat hij de sirene en hoorn bij een winkel heeft gekocht. Hij is in verzekering gesteld. Zijn drie kompanen zijn voortvluchtig.
De politie roept personen die op dezelfde wijze bejegend zijn geworden op, zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden die belast is met deze zaak. Deze afdeling is te bereiken op de telefoonnummers 58200 / 582050.
De politie heeft in een persbericht van 10 december aangegeven dat zij zal optreden tegen verkeersdeelnemers die onbevoegd gebruik maken van sirenes of meertonige hoorns. Dit omdat de overtreders de vrijheid en de veiligheid van het verkeer zonder noodzaak belemmeren of de veiligheid op de weg in gevaar brengen.

Overige berichten